Цветен двуетажен автобус информира за културните събития в София

dadaciltural sofia2019 2

Мобилна културно-информационна спирка. И то в атрактивен ретро двуетажен автобус, паркиран в сърцето на столицата. Нетрадиционният информационен център, който се нарича Културна Спирка Дада (Dada Cultural Station), се намира на ул. „Г. Бенковски" 10 и вече е отворен за посетители.

Инициативата за създаването му е на Dada Cultural Bar - едно от местата в София, насърчаващи и подпомагащи артистичните и културни дейности на столицата. Реализирането му пък става възможно благодарение на Столична община и Асоциация за развитие на София, като проектът подкрепя и кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата през 2019 година.

Именно от мотото на кандидатурата на София в конкурса за културна столица на Европа - "Сподели София", черпят вдъхновение авторите на иновативния проект от Dada Cultural Bar. Идеята им е чрез атрактивния си и нестандартен външен вид двуетажният цветен автобус да привлича столичани и гости на София от страната и чужбина, за да сподели с тях информация за различни културни мероприятия в града.

На първия етаж на Културна Спирка Дада всеки неин посетител може да изгледа документални филмчета за историята на София, да намери материали за предстоящи културни и образователни събития, специализирани списания и литература, културни афиши и програми или да получи информация директно от културен гид. На втория етаж на автобуса-спирка е разположена открита висяща градина с неповторима гледка към градинката зад Руската църква.

Поне веднъж месечно автобусът ще се превръща от културна спирка в мобилен център и ще стига до различни квартали на София, за да споделя и там информация за столицата и за предстоящите културни събития.

Повече информация може да намерите тук.