Работна среща – Академия за детски права за журналисти

На 18 март 2014 г. „Национална мрежа за децата“ организира Академия за детски права за журналисти. Събитието ще се проведе от 10:00 до 15:00 ч. а мястото е +Това, ул. „Марин Дринов“ №30. От организацията отправят покана към всички журналисти, които отразяват теми за деца и семейства.

 

Програмата ще включва кратко представяне на Национална мрежа за децата и теми като:

Семейство

В този панел са включени теми, свързани с процеса на деинституционализация в страната и ролята на неправителствените организации в него, видове услуги за деца, приемна грижа, осиновяване и др.

Образование

Панелът ще обърне внимание на ранното детско развитие, степените на образование в страната, приобщаващото образование, дуалната система, ресурсните учители, както и какви са нашите ключови искания по отношение на реформата в образователната система.

Здраве

Основните акценти тук са актуалната ситуация с детската смъртност, регионалните диспропорции в достъпа до медицинска помощ и тясно специализирана педиатрия, ранната интервенция и диагностиката на децата с увреждания.

Детско правосъдие

Тук ще разгледаме какво е приятелско към детето правосъдие, възстановително правосъдие, какво представлява синята стая, каква е визията за реформа в системата за детско и младежко правосъдие и какво точно означава ЗБППМН и защо Мрежата настоява за неговата отмяна.

За повече информация моля свържете се с Ана Коларова на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..