8 милиона младежи от 142 страни в програма за личностно развитие

Международната награда на херцога на Единбург (The Duke of Edinburgh’s International Award) е програма за личностно развитие на млади хора, съчетаваща практически опит и развиването на умения, в резултат на което младежите стават отговорни граждани на света.

Международната награда за млади хора в България е програма за личностно развитие за всеки между 14 и 24 години. В нейните рамки ще имате възможността да развиете уменията си, да повишите физическата си активност, да вземете участие в доброволчески дейности и да планирате и реализирате приключенско пътуване.

Изключително иноватиният и интерактивен модел на наградата безспорно допринася за активността и продуктивноста на младите хора и води до положителен ефект върху тяхното личностно развитие.

8 милиона младежи от 142 страни по света участват в Наградата. Това е възможно благодарение на хилядите училища и организации, които подкрепят младите хора в тяхното личностно развитие. Всяка организация, която работи с деца и млади хора (напр. училища, младежки организации и клубове, спортни или туристически клубове, организации с нестопанска цел ) може да се превърне в независим център на Наградата. 

Подробна информация и регистрация в Програмата може да направите тук.