Международен младежки фестивал за мир, култура и изкуство

Африкански доброволци за мир (AYVP) е организатор и домакин на първия по рода си международен младежки фестивал за  мир, култура и изкуство, който ще се проведе в Кампала, Уганда между 26-ти и 29-ти Април.

 

Повече от 2500 участници - активисти за мир, посланици на човешките права, правителствени лидери / политици, младежи, предприемачи, представители на корпорации, агенции, неправителствени организации и организации на гражданското общество от всички краища на света, ще представят напредъка в изграждането на мира в глобален мащаб.

Конференцията е под надслов: "Насърчаване на международната култура и изкуство за мир", което ще даде възможност участници от различен произход  да обсъдят въпроси отностно мира, културата и изкуството.

Фестивалът е устойчива платформа на мира, където културните, религиозните и личностните различия се зачитат и се търси това, което обединява всички нас. Фестивалът предлага на младите хора пряк опит за това какво означава да се живее в единство и мир без страх и насилие.

Повече информация за програмата на събитието ще намерите тук.