Помощ при намирането на първа работа

На 12 и 13 март във VIVACOM Art Hall се организира събитие в подкрепа на сръбски младежи и български младежи при търсенето им на първа работа в двете държави, съобщават от фондация „Каузи“. Срещата е част от проект Международна младежка мрежа за трансфер на ноу-хау, кариерно развитие и заетост, финансиран от Прогамата за трансгранично сътрудничество по ИПП България-Сърбия.

 

Целта на срещата е да събере на едно място младите хора и професионалистите, които в неформална дискусия да им дадат насоки за подготовка на CV и мотивационно писмо, поведение по време на интервю за работа. Партньори на събитието са Посолството на Република Сърбия в България, VIVACOM, Центърът за кариерно развитие на Висшето училище по застраховане и финанси, Велбой ЕООД- компания с интерес за развитие на агробизнес на Балканите, Българо-сръбската търговско-промишлена камара и AIESEC - най-голямата студентска организация в световен мащаб.

Събитието е насочено към ученици, студенти и млади хора, на които предстои да стартират професионалния си път. С реализацията на този проект организаторите очакват да дадат нужните знания и самочувствие, необходими при "дебюта" на пазара на труда. Специални гости ще са младежи от Сърбия.

Дискусиите, проведени днес, 12 март бяха:

11.15 ч. Първа работа – мисия възможна (Ролята на кариерните центрове към ВУЗ)
14.00 ч. Pro.File (Профилът на идеалния кандидат)

Утре, 13 март, младите хора ще имат възможността да посетят кариерен център и компания за подбор на персонала.

При желание за регистрация, отидете на адрес: http://www.eventbrite.co.uk/e/jobs-first-jobs-tickets-10831054977